Søndagens motorsport

Petter klarte ikke å hamle opp med kjøringen til Loeb denne helgen heller, men det er i det minste en trøst å kjøre inn til en 2. plass 44 sekunder bak lederen. Det har vært for mye brutte løp i det siste, og da er det godt å føle at man er der oppe igjen, vil jeg tro! Henning må være den mest uheldige av alle sammen denne helgen. Han lå 4-5 sekunder foran teamkollega Stohl på en 4. plass (Stohl på 5. plass), men tapte ett helt minutt på de to første etappene søndag og lå langt bak. Om ikke det var nok, så stoppet bilen 1 kilometer før målgang idag, etter at angivelig clutchen skal ha tatt kvelden. Jeg trodde man kom på resultatlista hvis man ikke kom seg til mål, men Henning endte til slutt på en 7. plass 9,5 minutter bak Loeb. Teamkollega Stohl endte på en fin 4. plass for OMV-Peugeot Norway. Teamkollega til Petter, Chris Atkinson endte på en 6. plass.

Mattias Ekström måtte bryte med tekniske problemer med bilen sist, og idag måtte han bryte 2 runder før målgang fordi han gikk tom for bensin. Hvordan er det mulig, tenkte jeg når jeg fikk sms’en fra Audi PR. Det viste seg at ved siste pit stop så var det problemer under bensinfyllingen, slik at bilen til Mattias ikke fikk all den bensinen han trengte for å fullføre! Tom Kristensen endte på en fin-fin 2. plass for Audi, men det lå ann til at Mattias skulle ta 2. plass og Tom ta 3. plass. Det hadde vært en repetasjon fra åpningsløpet på Hockenheim (men med Tom og Heinz-Harald Frentzen), men sånn gikk det nå ikke. Bernd Schneider (Mercedes) vant dette løpet også, og leder derfor mesterskapet med 20 poeng. Tom Kristensen ligger på en 2. plass med 16 poeng.

I WTCC på Magny-Cours var det faktisk litt mindre actionfylt enn hva vi er vant til. Vi er vant til masse «knuffing», spektaktulære kræsjer og avkjøringer, at alt kan skje og at ingenting er over før man har kjørt over målstreken. I det første løpet var det overhodet ingen kræsjer og svært lite forbikjøringer. BMW tok 1-2 seier i det første løpet med Richard Rydell på en fin 3. plass for SEAT. Gabriele Tarquini som startet fra pole position kjørte inn til 4. plass. Andy Priaulx hadde kjørt seg opp til en 8. plass i løp 1 og startet derfor fra pole position i løp 2. Det var mye mer action i løp 2, dessverre så klarte en av SEAT-førerne å kjøre Richard Rydell av banen. Det var rett og slett for mange biler i bredden og på en plass samtidig… og da kan slikt skje, dessverre. Det ble 1-2 seier til BMW i dette løpet også, med Andy Priaulx som ledet fra start til mål. På 3. plass fant vi Jordi Gene med en SEAT Leon. Yvan Muller som ledet mesterskapet foran denne helgen fikk med seg bare 2 poeng med en 7. plass i løp 2, men ligger fortsatt på 2. plass i mesterskapet. Den nye mesterskapslederen er Andy Priaulx. SEAT mistet også fabrikkmesterskapsledelsen til BMW. BMW har 54 og SEAT har 48 poeng. Alfa Romeo var forøvrig helt på bærtur denne helga og fikk ikke med seg ett eneste poeng. De var ikke i nærheten en gang.

Ellers har jeg sett «Harry Potter og Mysterikammeret» og «Harry Potter og fangen fra Azkaban» i kveld, etter at jeg kjøpte dem på dvd for en ukes tid siden. Jeg aldri vært fan av Harry Potter, lest noen av bøkene eller sett noen av filmene tidligere, før jeg tilfeldigvis så «Harry Potter og Den vises stein» på TV2 for noen uker tilbake. Filmen var såpass bra at det endte med at jeg bestilte de 3 første filmene dagen etter! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.