Audi R10 TDI på pallen i Houston

Audi R10 TDI hadde lørdag kvalifisert seg til 2. og 6. startspor i den midlertidige banen i Houston lørdag. Det skilte bare 0,006 sekunder mellom 1. og 2. startspor. I søndagens løp kjørte Allan McNish umiddelbart opp i ledelse og beholdt denne til han overleverte bilen til neste sjåfør etter 54 minutter. 12 minutter etterpå måtte Dindo Capello kjøre inn til pit igjen for å bytte ett punktert dekk. Etter kontakt med en saktegående GT-bil ramlet Audi R10 TDI #1 ned til 4. plass, men klarte å kjøre seg opp til en 3. plass og endte bare 1,34 sekunder bak vinnende Porsche LM P2.

Audi R10 TDI #2 derimot hadde en litt dårligere «dag på jobben». De startet fra 6. startspor og klatret raskt oppover i feltet. Men fikk en snurring og endte i en dekkbarriere og skadet bakparten på bilen. Audi R10 TDI #2 måtte derfor inn til pit og reparere. Når kom ut på banen igjen måtte de kjøre seg opp fra 23. plass og endte til syvende og sist på en 12. plass totalt. I LM P1-klassen endte de to Audi R10 TDI-bilene på 1. og 2. plass. Jeg må innrømme at det er litt kjedelig med så få LM P1-biler i ALMS som det er i år. Den senere tid har flere og flere team satset mer og mer på den mindre og lettere LM P2-klassen kontra den store LM P1-klassen. I de to siste løpene har også LM P2-bilene hatt en fordel på de korte og svingete midlertidige gatebanene. Neste løp er derimot på en permanent racingbane, så da blir det spennende å se hvordan det går med Audi R10 TDI. I likhet med forrige løp hvor Audi R10 TDI også lå ann til å vinne, var det også denne gangen ikke planlagte pit stop som satte en stopper for det. Men det er jo en del av spillet. Neste løp er i Utah den 19. mai.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.