Opp- og nedturer i helgens motorsport

Siden jeg har tatt det helt piano med overnattingsbesøk i helgen og middagsbesøk hos noen venner i dag, har det ikke blitt ofret mye tid på helgens motorsport. Denne helgen har det vært Rally Argentina, DTM-løp og WTCC-løp. Denne gangen blir det derfor en kort oppsummering av hva som har skjedd. Ikke uvanlig måtte Petter Solberg bryte i Rally Argentina. Vi har liksom hørt den leksa før, altså at Petter Solberg må bryte. Rally Argentina ble vunnet av Sebastian Loeb mens Marcus Grönholm tok 2. plassen 36,7 sekunder bak. 3. plassen gikk til Mikko Hirvonen. Henning Solberg endte på en 5. plass 4 minutter og 10 sekunder bak Sebastian Loeb. I førermesterskapet leder Sebastian Loeb med 48 poeng, Marcurs Grönholm ligger på 2. plass med 45 poeng og Mikko Hirvonen ligger på 3. plass med 36 poeng. I konstruktørmesterskapet leder Ford med 81 poeng, Citroen har 72 poeng og Stobart M-Sport Ford-teamet har 30 poeng. Subaru-teamet ligger rett bak på 4. plass med 29 poeng. Neste løp er Rally Italia-Sardinia som går av stabelen 18. til 20. mai.

I helgens DTM-løp på Oschersleben-banen var det nok mange som ble overrasket over at nykomlingen Mike Rockefeller hos Audi sikret seg 2. startspor i lørdagens kvalifisering. Tom Kristensen og Alexandre Prèmat stilte ikke til start etter kræsjen i forrige løp, og Frank Biela og Marco Wener stilte til start i deres sted. Frank Biela gjør derfor comeback i DTM, mens Marco Werner kjører DTM for første gang. Det var nok derfor ikke forventet de helt store resultatene fra disse herrene denne helgen. De kvalifiserte seg til 17. og 18. startspor. Mika Häkkinen sikret seg pole position i sin Mercedes DTM-bil, mens nykomlingen Mike Rockefeller sikret seg 2. startspor. Mattias Ekström startet fra 4. startspor, Timo Scheider fra 6. startspor og Martin Tomczyk fra 7. startspor. I løpet skjedde det tydligvis en del siden Gary Paffett som startet fra 8. startspor kjørte seg opp og vant til slutt DTM-løpet på Oschersleben. Paul di Resta, også i Mercedes, sikret seg 2. plassen mens nykomlingen Mike Rockefeller sikret seg 3. plassen i sitt 2. DTM-løp noensinne! Timo Scheider endte på 4. plass, Martin Tomczyk endte på 5. plass og Mattias Ekström endte på 7. plass. Med dette beholdt Mattias Ekström ledelsen i DTM med 12 poeng, mens Paul di Resa ligger på 2. plass også med 12 poeng. Martin Tomczyk ligger på 3. plass, han også med 12 poeng. Neste DTM-løp er på EuroSpeedway den 20. mai.

I WTCC sikret Chevrolet sin første 1-2 startposisjon i kvalifiseringen. Alain Menu og Nicola Larini var best i kvalifiseringen på Zandvoort-banen. Tiago Monteiro var beste SEAT på 5. startspor. I det første løpet vant Alain Menu og Nicola Larini tok 2. plassen, mens 3. plassen gikk til Luca Rangoni i BMW. Tiago Monteiro klarte å kjøre seg opp en plass og sikret seg en fin-fin 4. plass i sin debut i WTCC. Tiago Monteiro er dog ikke fersk innen motorsport, da han har kjørt Formel 1 tidligere. Etter å ha sikret seg 7. plassen i det første løpet, startet Gabriele Tarquini fra 2. startspor i det andre løpet, noe han forvaltet til en seier etter 12 kjørte runder på Zandvoort-banen. 2. plassen gikk til Augusto Farfus og 3. plassen gikk til Jorg Müller. I dette løpet endte Tiago Monteiro på en 9. plass. I førermesterskapet leder Augusto Farfus med 28 poeng med Jörg Müller med 22 poeng på 2. plass og Gabriele Tarquini med 21 poeng på 3. plass. I konstruktørmesterskapet leder BMW med 60 poeng mens SEAT med 43 poeng ligger på 2. plass og Chevrolet med 35 poeng ligger på 3. plass. Neste WTCC-løp er i Valencia den 20. mai.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.