1-2-3-4 seier til Audi på Zandvoort

Etter å ha kvalifisert med så mange biler på de fremste startposisjonene var nok Audi rimelig skuffet med resultatet på Mugello i forrige DTM-løp. Det var dog gledelig at Mattias Ekström kjørte inn til en flott 2. plass og gikk dermed opp i ledelse i DTM-mesterskapet. Audi kopierte kvalifiseringen i går på Zandvoort og startet med Audi-biler på de 5 fremste startposisjonene. Timo Scheider, Mattias Ekström, Martin Tomczyk, Alexandre Prémat og Tom Kristensen stod på de 5 fremste posisjonene. I dag har jeg faktisk for første gang sett ett live DTM-løp. Og det takket være MotorsTV som jeg abonnerer på. Det er i grunn ganske utrolig, jeg har dekket DTM på car.kak.net siden 2002 og har aldri sett ett live DTM-løp før. Jeg dekker riktignok ikke DTM på car.kak.net i år, men jeg skriver om det her på bloggen etter hvert løp. Årsaken er som jeg har nevnt tidligere, at jeg måtte nedprioritere mesteparten av motorsporten for å få tid til alt sammen nå som jeg er tilbake i 100% jobb.

Starten gikk veldig bra, Mattias Ekström var raskt i ledelse og forble der til langt ut i løpet. Han sikret seg en større og større ledelse etterhvert som de andre foretok sine pit stops. Når Mattias Ekström skulle inn til sitt første pit stop var det dessverre problemer med en av bakhjulene og han tapte omkring 5 sekunder. Det er ett utrolig stort tap i DTM-mesterskapet som har såpass jevn konkurranse førerne imellom. Mattias måtte raskt inn til enda ett pit stop og raste langt nedover på resultatlisten. Såvidt jeg kunne se var han i nedre halvdel av resultatlisten på det værste. Men Mattias klarte heldigivs å kjøre seg oppover i feltet for å sikre seg verdifulle poeng i mesterskapet. I front tok Martin Tomczyk over ledelsen og så ut til å surfe inn til en ny seier. Men han fikk uventet konkurranse fra kollega Alexandre Prémat i en ett år gammel Audi A4 DTM. Disse to fightet hele veien til mål, men Prémat var nok ekstra snill i siste sving og slapp forbi Tomczyk for at han skulle sikre seg så mange poeng som mulig i mesterskapet.

Bak disse to Timo Scheider, Christian Abt, Mattias Ekström og Mercedes-fører Bruno Spengler fightet i lang tid. Timo Scheider klarte på mirakuløst vis å komme seg forbi Bruno Spenger. Christian Abt var snill og slapp Mattias Ekström forbi og var nestemann til å fighte en nervepirrende kamp med Bruno Spengler. På den aller siste runden klarte Mattias Ekström å lirke seg forbi Mercedes-føreren og brått lå det ann til en 1-2-3-4 seier for Audi. Den opprinnelige rekkefølgen rett før målgang var Alexandre Prémat, Martin Tomczyk, Timo Scheider og Mattias Ekström, men Alexandre Prémat og Timo Scheider ga nok sine Audi-kollegaer en hjelpende hånd slik at Martin Tomczyk vant og Mattias Ekström sikret 3. plassen. Det ble allikevel en 1-2-3-4 seier til Audi, men dog i en litt annen rekkfølge. Denne manøveren, spesielt Prémat/Tomczyk skapte visse reaksjoner, både fra publikum, MotorsTV-kommentatorene og ikke minst de som deltok på forumet til MotorsTV. Jeg, i likhet med Audi-teamet tenker nok litt mer på mesterskapet enn det disse gjør umiddelbart. Bare de får tenkt seg litt om, så kommer nok også de på bedre tanker!

For Tom Kristensen sin del gikk det ikke helt hans vei i dag. Han var uheldig og hadde kontakt med en Mercedes på første runde, og når det gjenstod 5 runder. Tom Kristensen endte derfor med å kjøre sin skadede Audi A4 DTM 2007 rett i garasjen. I tillegg til de første 4 Audi-førerne fikk også disse førerne poeng: Bruno Spengler (Mercedes), Christian Abt, Mika Häkkinen (Mercedes) og Alexandros Margaritis (Mercedes). Mike Rockenfeller endte på 10. plass, Markus Winkelhock endte på en 13. plass og Lucas Luhr endte på en 16. plass. Vania Ickx stilte ikke til start da Audi ikke klarte å reparere hennes skadede Audi innen løpet startet. I førermesterskapet leder fortsatt Mattias Ekström med 38 poeng, Martin Tomczyk raste opp fra en 6. plass til en 2. plass med 30 poeng. Bruno Spengler (Mercedes) ligger på 3. plass med 26 poeng. Bernd Schneider (Mercedes) rykket ned fra sin 2. plass til en 4. plass med sine 25,5 poeng. I team-mesterskapet leder fortsatt Audi Sport Team Abt Sportsline med 68 poeng. 2. plassen innehar en av Mercedes-teamene med 51,5 poeng. Neste løp på Nürburgring går av stabelen den 2. september. Mer om dette på dtm.de!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.