Henning Solberg på pallen i Rally Japan

Henning Solberg har aldri kjørt Rally Japan noen gang, mens Petter Solberg og Subaru regner Rally Japan som sin hjemmebane. Det er derfor viktig for Subaru å prestere i Rally Japan. Petter Solberg vant Rally Japan i 2004, men i 2005 kjørte Petter Solberg på en stor stein på den nest siste etappen. Helt frem til det ublide møtet med steinen hadde Petter Solberg ledet Rally Japan. I fjor endte Petter Solberg på en 8. plass i Rally Japan.

Under shakedown var Petter Solberg raskest, men så fort alvoret var i gang på fredag gikk det bare gal vei for Petter Solberg. Han lå raskt langt etter teten og måtte bryte etter SS5. Chris Atkinson som også kjører for Subaru måtte bryte på SS6. Subaru var ikke alene om å ha problemer i Rally Japan, Marcus Grönholm måtte også bryte tidlig på fredagen. Det så derfor ut til at Sebastian Loeb kunne gjøre ett kjempejafs i sammendraget i rally-vm. På lørdagen stilte Petter Solberg til start igjen og kjørte inn til etappeseier på 4 av 10 etapper lørdag. Denne dagen så vi også Sebastian Loeb ha problemer og måtte bryte med sin Citroen C4 WRC. Dermed var det ikke like mye «krise» for Marcus Grönholm at han måtte bryte på fredagen. Finske Latvala i en 2006-modell Ford Focus WRC måtte også bryte etter å ha ligget på en 3. plass på lørdag.

Alle disse brutte bilene gjorde at flere andre sjåfører rykket oppover på resultatlista, deriblant vår egen Henning Solberg. Før han viste ordet av det lå Henning Solberg på en strålende 3. plass. Etter fredagens etapper lå Henning Solberg på en 5. plass, 48 sekunder bak ledende Mikko Hirvonen. Etter lørdagens etapper lå brått Henning Solberg på en 3. plass, 1 minutt og 51 sekunder bak ledende Mikko Hirvonen. Siden det var hele 3 minutter ned til sjåføren på 4. plass, var det bare for Henning Solberg å roe ned tempoet og sikre 3. plassen søndag. Men det har ofte vært under slike omstendigheter at sjåførene har gjort en feil ved at de har slappet av for mye.

Jeg var derfor spent på hvordan det hadde gått når jeg stod opp i dag. Første gjøremål når pc’en var startet opp var derfor å sjekke resultatlista fra Rally Japan. Til min store glede endte Henning Solberg på en utrolig fin 3. plass! Det er rimelig imponerende på tanke på at Henning Solberg aldri har kjørt Rally Japan før! Det viste seg at Sebastian Loeb hadde støtt på problemer igjen og måtte bryte på den nest siste etappen søndag. Nå hadde vel i grunn ikke dette så fryktelig mye å si, siden han rast langt nedover resultatlisten etter å ha brutt lørdag. Men dette viser at utrolig jevne og stabile Sebastian Loeb og Citroen også kan få problemer, til og med 2 ganger i løpet av en og samme helg.

Det ble forøvrig ingen etappeseire på Petter Solberg søndag, men i motsetning til Sebastian Loeb kom han seg helskinnet igjennom søndagens etapper. Petter Solberg endte til slutt på en 17. plass mens Xavier Pons, den tredje Subaru-føreren endte på en 36. plass. Han hadde brutt løpet lørdag men startet igjen søndag. Løpet ble vunnet av den finske Ford-føreren Mikko Hirvonen med Dani Sordo i Citroen bare 37,4 sekunder bak seg på en 2. plass. Tredjeplassen gikk som sagt til vår egen Henning Solberg, 4 minutter og 33,7 sekunder bak vinnende Mikko Hirvonen. Fjerdeplassen gikk til Malcolm Wilson. Resultatlista var rimelig dominert dominert av Ford Focus WRC på første, tredje, fjerde, femte og syvende plass. Citroen C4 og Xsara endte på andre og sjette plass. Mitsubishi Lancer Evo IX sikret åttende, niende og tiende plass.

Siden både Marcus Grönholm og Sebastian Loeb måtte bryte Rally Japan, er det ingen endring i tittelkampen etter Rally Japan. Marcus Grönholm leder fortsatt med sine 104 poeng, mens Sebastian Loeb ligger på 2. plass med 100 poeng. Mikko Hirvonen ligger på 3. plass nå med 84 poeng. Dani Sordo ligger på 4. plass med 53 poeng, Petter Solberg ligger på 5. plass med 38 poeng og Henning Solberg ligger på 6. plass med 34 poeng. I konstruktørmesterskapet leder Ford med 189 poeng med Citroen på 2. plass med 155 poeng. På 3. plass ligger Subaru med 73 poeng. Men Stobart M-Sport Ford Rally-teamet som Henning Solberg kjører for ligger bare 2 poeng bak Subaru med sine 71 poeng på en 4. plass. Det vil si at Henning Solberg sitt team har en gyllen sjanse til å sikre 3. plassen i årets konstruktørmesterskap! Neste løp er Rally Irland den 15. til 18. november. Årets rally-finale Rally GB går av stabelen fra 29. november til 2. desember! Mer om dette på vg.no!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.