Macrus Grönholm brøt, Sebastian Loeb i VM-ledelse

Utfallet av Rally Irland ble i bunn og grunn avgjort allerede på fredag når Marcus Grönholm kræsjet ut av løpet. Bilen hans fikk litt av en trøkk, men Marcus Grönholm så tilsynelatende ut til å ha klart seg bra. Han var oppe og gikk før han plutselig besvimte. Han ble derfor kjørt til sykehus, men ble skrevet ut allerede samme kveld. Ingen stor skade skjedd, med andre ord. Henning Solberg var også uheldig på fredag og måtte bryte løpet.

Henning Solberg stilte til start igjen lørdag, men det gjorde ikke Marcus Grönholm. Sebastian Loeb hadde derfor en gylden mulighet til å stikke ifra i VM-sammendraget. Før Rally Irland ledet Marcus Grönholm med 4 poeng på Sebastian Loeb. I løpet av lørdag og søndag har det i grunn ikke skjedd noen store ting, Sebastian Loeb vant med 53,4 sekunder på teamkollega Dani Sordo. Tredjeplassen gikk til Jari-Matti Latvala, fjerdeplassen gikk til Mikko Hirvonen, femteplassen gikk til vår egen Petter Solberg. Norske Andreas Mikkelsen endte på en 9. plass etter å ha kjørt inn til flere topp 8-plasseringer i løpet av helgen. På SS18, helgens 3. siste etappe kjørte Andreas Mikkelsen inn til 3. plass, bare 7,8 sekunder bak Mikko Hirvonen som vant den etappen.

I poengsammendraget leder nå Sebastian Loeb med 110 poeng. Marcus Grönholm har fortsatt 104 poeng og Mikko Hirvonen ligger på 3. plass med 89 poeng. Siden Henning Solberg ikke tok noen poeng denne helgen, økte han forspranget til sin storebror Henning Solberg. Petter har 42 poeng mens Henning har 34 poeng. I konstruktørmesterskapet leder Ford med 194 poeng, mens Citroen ligger på 2. plass med 173 poeng. Stobart Ford-teamet som Henning Solberg kjører for har etter helgens resultat gått forbi Subaru og ligger på en 3. plass med sine 80 poeng. Subaru ligger på 4. plass med 79 poeng. Neste løp er årets WRC-finale, Wales Rally GB som går av stabelen 30. november til 2. desember. Mer om dette på vg.no og wrc.com!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.