Mercedes på pole, Timo Scheider starter fra tredje på EuroSpeedway

For første gang i årets DTM-sesong starter ikke Audi fra pole. Det er faktisk første gang siden Bruno Spengler sikret seg pole på Norisring den 23. juli 2007 at Mercedes starter fra fremste startposisjon i DTM. Det var forøvrig Timo Scheider som kvalifiserte seg til pole på Hockenheim, Oschersleben og Mugello hittil i sesongen. Selv om han ikke klarte å kvalifisere seg til pole i dag, er han den best plasserte Audi-sjåføren på en tredje startposisjon. Mattias Ekström starter fra fjerde startposisjon.

Det var Paul di Resta og Bruno Spengler som sikret de to førte startposisjonene for Mercedes på EuroSpeedway som ligger 13 mil sør for Berlin i Tyskland. Martin Tomczyk og Tom Kristensen starter fra sjette og syvende startposisjon. For første gang i år var det ingen av de ett- eller to år gamle DTM-bilene som kom videre til siste del av kvalifiseringen med de åtte beste. Ralf Schumacher i TRILUX-Mercedes’en kvalifiserte seg til en 13. startposisjon i dag.

Dette er selvfølgelig bare det fjerde løpet til Ralf Schumacher i DTM, men kommer vi til å se noen toppresultater fra lillebroren til Michael Schumacher i DTM? Mika Häkkinen prøvde seg i DTM for Mercedes, han vant riktignok noen løp, men var aldri i nærheten av å kunne vinne en DTM-tittel. I 2005 vant Mika Häkkinen ett løp og endte på en 5. plass i DTM, i 2006 vant han ingen løp og endte på en 6. plass i og i 2007 vant han 2 løp, men ble allikevel ikke mer enn nummer 8 i DTM. Det har selvfølgelig en markedsverdi å ha med Mika Häkkinen og Ralf Schumacher i DTM, men er egentlig «falne Formel 1-stjerner» de rette sjåførene å satse på?

Ifølge Dr. Wolfgang Ullrick, motorsportsjef hos Audi, er EuroSpeedway fortsatt en bane som passer konkurrenten bedre enn Audi. I tillegg er de best plasserte Audi’ene i DTM-mesterskapet fortsatt 10 kilo tyngre enn konkurrentene fra Mercedes. DTM-løpet går som vanlig live på Motors TV. Sendingen starter kl 13:45 og selve løpet starter litt over kl 14 søndag. Mer på motorsport.com!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.